logo_sylvemedklinik SYLVE MEDKLINIK 

Botox

Botulinumtoxin typ A, mer känd som Botox i media, är ett läkemedel. Botox används framför allt för behandling av rynkor i ansiktet, överdriven svettning, tandgnissling och spänningshuvudvärk.  Botulinumtoxin A  har avslappnande effekt på muskulaturen i ansiktet och verkar genom att blockera nervimpulser till dem muskler var läkemedlet injicerades. När muskler inte kan dra ihop sig leder det till att ansiktet får mer avslappande och piggare uttryck. 

I Sverige finns det flera läkemedelsleverantörer som säljer Botolinumtoxin typ A under olika varumärkesnamn, vilka är godkända för estetisk injektionsbehandling. Dessa är Vistabel,  Bocouture och Azzalure. Vi använder oss av Vistabel och Bocouture då vi anser att dessa ger mindre biverkningar som oönskad spridning till muskler som man inte vill behandla. 

Läs mer information om Botulinumtoxin typ A från Läkemedelsverket genom att trycka på knappen nedan.

Botox
Botox

Behandlingsområden

  • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynka)

  • Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)

  • Horisontella rynkor i pannan

  • Rynkor vid näsan (bunnylines)

  • Hals (spända halstängar, Nefertite Neck lift)

  • Rynkor kring munnen (rökarrynkor)

  • Läppkontur (lipflip)

  • Sura munngipor

  • Spänd haka (apelsinhaka)

  • Storporig, röd, fet hud (microbotox)

Prislista Botox

Gratis konsultation
Kostnadsfri uppföljning efter 2 veckor

Följande områden räknas som 1 område: panna, argrynka, kråksparkar, ögånbrynslyft, näsrynkor


1 område
1800 SEK
2 områden
2500 SEK
3 områden
 3100 SEK
4 områden
3100 SEK
5 områden
Spända käkar
Avsmalning av ansiktet
Gropig haka
Sura mungipor
3500 SEK
3000 SEK
3000 SEK
1200 SEK
1200 SEK

Haka och sura mungipor
Nästipp
1450 SEK
1200 SEK
Munrynkor
950 SEK
Lip flip
950 SEK
Synlig tandkött 
950 SEK
Skarpare käklinje
Microbotox
Hela ansiktet och hals
Hela ansiktet och käkar
3000 SEK
3000 SEK
5500 SEK
5500 SEK

Inför besöket

Enligt lag måste nya kunder boka konsultation minst 48 timmar inför en estetisk injektionsbehandling. Samtycket kan först signeras efter att betänketiden har gått ut. Konsultationen kan göras online eller på kliniken och är giltig i 6 månader. 

Innan behandlingen är det viktigt att du inte har någon infektion eller feber. Dessutom bör det inte finnas några sår i det område som ska behandlas.

Du ska inte behandlas med Botulinumtoxin typ A om du har överkänslighet mot den aktiva substansen Botulinumtoxin typ A, lider av sväljsvårigheter eller har visa neurologiska sjukdomar.

Gravida eller ammande bör avstå från behandlingen. 

Alkohol bör undvikas 24 timmar innan behandlingen.

Efter besöket

Det är bäst att undvika ansträngande fysisk aktivitet under samma dag som behandlingen. Det rekommenderas också att avstå från bastu och varma bad samma dag.

För att undvika eventuell irritation eller obehag, bör du avstå från att skrubba eller massera ansiktet i området där injektionen gjordes under sex timmar efter behandlingen.

Undvik direkt solljus de första 2 veckorna och använd solskydd med hög solskyddsfaktor.

 Undvik att sminka dig under de närmaste sex timmarna.

Resultat och uppföljning

Effekten av behandlingen syns inte direkt utan börjar märkas succesivt inom en vecka, för att nå sin fulla effekt efter 2 veckor.  Resultatet av behandlingen är individuell och baseras på fysiologiska skillnader, muskelstyrka, kön, ålder och livsstil. Vi skräddarsyr en individuell behandlingsplan som  är anpassad efter dina behov.

Kostnadsfritt återbesök för justering ingår i behandlingen. Justering kan tidigast utföras efter 2-3 veckor. Effekten av Botoxbehandlingen är övergående och varar i genomsnitt 3-5 månader efter den första behandlingen. För att upprätthålla optimalt resultat bör behandlingen upprepas 2-3 gånger per år men dock inte tätare än var tredje månad. Detta för att minska risken att utveckla resistens mot läkemedel.

Vanliga frågor och svar

Vad är Botox?

Botox eller Botulinumtoxin typ A är ett läkemedel som används för att behandla rynkor i ansiktet, tandgnissling och överdriven svettning (hyperhydros).

Vem får utföra en Botox behandling?

Behandling med Botox får endast utföras av legitimerad sjuksköterska, läkare och tandläkare.

Gör det ont att göra en Botox behanling?

Behandling med Botox görs med en mycket tunn nål och brukar normalt sätt inte kännas så mycket, då bedövningassalva även appliceras.

När får man inte behandlas med Botox?

Man ska inte utföra behandling med Botox när man är gravid eller ammar. Man får inte behandlas med Botox om man är överkänslig mot det aktiva substansen Botulinumtoxin typ A, har infektion på det planerade infektionsstället, liver av sväljsvårigheter, Myastenia gravis, Gullian Barré, Eaton-Lamberts syndrom eller ALS.

Vad är skillnad mellan Botox och  fillers?

Skillnaden mellan Botox och fillers är att fillers är en medicinskteknisk produkt och botox är ett läkemedel. Både Botulinumtoxin och fillers används för att minska rynkor i ansiktet. Produkterna har dock olika egenskaper, Botulinumtoxin hämmar muskler från att kontrahera sig vilket leder till att rynkorna minskar, medans fillers bygger upp förlorad volym och rynkorna blir därmed mindre synliga.

Vilka är riskerna med Botox?

Likaså alla läkemedel kan Botulinumtoxin typ A ge biverkningar. Biverkningar uppträder vanligtvis inom första veckan och varar inte länge. Biverkningar är vanligtvis är lindriga till måttliga i sin svårighetsgrad. Några exempel på dessa är smärta, blåmärken, klåda och svullnad. Andra biverkningar är rodnad, illamående, tunga ögonlock och sänkt panna. I sällsynta fall kan andra muskler är dem som injicerats påverkas av behandlingen t.ex. ögonlocksmuskler.